REFSHEET-Fire-Station-Biberist-mainimg

스위스

Fire Station Biberist

Project description

The fire department building of the town of Biberist in Switzerland was first built in the 1960s, and extended with the addition of a new part in the late 1980s. Due to the building’s location on a slope, ground settlements during the next 25 years resulted in a 3-centimetre gap between the older and newer parts. To prevent the parts colliding and becoming destroyed during an earthquake, it was decided to install some form of seismic protection to control and damp their movements relative to each other.

mageba scope

The responsible engineers decided to install RESTON-SA shock absorbers to damp the relative movements of the older and newer building sections. Since the gap between the structures was far too narrow to install the devices, complete with connections, it was decided to pass the devices through new holes in the walls of each structure and connect them to internal floor slabs at each side. Five RESTON-SA shock absorbers, designed for maximum forces of 125 KN and movements of up to +/- 20 mm, were supplied and installed by mageba in 2012.

REFSHEET-Fire-Station-Biberist-shock-absorber-seismic-damper

One end of a RESTON-SA shock absorber as installed, passing through a wall

REFSHEET-Fire-Station-Biberist-shock-absorber-seismic-damper-2

Internal view of a room in which one end of a number of shock absorbers are to be fixed

주요 데이터

Products:

RESTON-SA shock absorbers

Force:

125 kN

Movement:

+/− 20 mm

Installation:

2012, by mageba

City:

Biberist

Structure:

Fire station building

Built:

1960s

Extended:

Late 1980s